Zdroj: http://www.rioverda.cz/index.php?a=relaxacni-pobyty/slovensko-velky-meder-hotel-thermal-varga-hotel-aqua-autobusem  •  Vydáno: 21.1.2023 23:38  •  Autor: Rioverda

Slovensko - VELKÝ MEDER - hotel THERMÁL VARGA*** a AQUA*** - bus - květen, červen, září 2023

Slovensko - VELKÝ MEDER - hotel THERMÁL VARGA*** a AQUA***  - bus - květen, červen, září 2023Město Veľký Meder (bývalé Čalovo) ležící na jihu Slovenska je obývané převážně obyvateli maďarské národnosti. Je známé především svými termálními lázněmi. Termální koupaliště Veľký Meder je aquapark s provozem 365 dní v roce. I během státních svátků celoročně očekává své milé hosty. Areál termálního koupaliště Veľký Meder je obklopen 100 ha lesoparkem a nachází se mezi Komárnem a Dunajskou Stredou, 15 kilometrů od maďarských hranic a 66 km od hlavního města Slovenska Bratislavy.

 

Voda z Velkého Mederu

Termální pramen má specifické geotermální složení, na základě kterého má blahodárné a léčebné účinky. Obsahuje Na, K, NH4, Fe, Ca2 +, Mg2 +, NO3, Cl.

Napomáhá léčit problémy s pohybovým ústrojím, páteří, také kloubní onemocnění, svalové únavy a celkově přispívá k regeneraci organismu. 

Termální prameny vyvěrají z hloubky cca 1500 m v teplotě 56 – 76,5 °C. V bazénech mají teplotu 36 – 38 °C.

Termální koupaliště Veľký Meder pro seniory

Termální koupaliště má ve všech 9 bazénech termální vodu s teplotou 26 - 38 stupňů C°, která má blahodárné účinky na páteř, pohybové ústrojí, svalstvo a regenerační účinky na lidský organismus. Chemické složení  geotermální vody má příznivé účinky na léčení kloubních onemocnění, onemocnění páteře i svalovou únavu a celkově příznivě působí na regeneraci organismu.

 

Termální koupaliště Veľký Meder nabízí krytý a venkovní bazény.

Krytý komplex termálního koupaliště kromě 4 bazénů nabízí návštěvníkům i perličkovou koupel, masáž, biosolárium, saunový svět, bioptron léčbu, kosmetický salón, magnetoterapii Bemer, termoakupresúrní masážní lůžko Ceragem, samoobslužnou restauraci a bar.

Veľký Meder sezóna

V sezóně návštěvníci Veľkého Mederu mají k dispozici 9 bazénů s vodní plochou 3 400 m2. Pro zpříjemnění pobytu hostů dále nabízí restaurace a bufety s širokým výběrem jídel a nápojů, tři tobogány, aquaaerobic, sportovní hřiště, ostrov drobečky, elektroautíčka, stolní tenis a dětská hřiště.

 

Termální prameny vyvěrají z hloubky cca 1 500 m o teplotě 56 - 76,5°C. Příznivě působí na kloubní poruchy, nemoci páteře, svalů a na regeneraci organismu. Termální koupaliště s 6 vnitřními bazény o teplotě 30 - 37°C, rekreační bazén s vířivkami a vodopády, rodinný zábavný bazén, 3 vnitřní tobogány, dětský bazén, venkovní 50 m plavecký bazén, italský bazén se skluzavkami a tobogány, finská sauna, masáže, minigolf, plážový volejbal, velká pláž, hřiště pro děti, restaurace, stánky s občerstvením a další služby, které slouží ke spokojenosti návštěvníků. Celý areál je obklopen lesoparkem.

 

THERMÁL VARGA*** a AQUA*** - oba hotely se nacházejí v bezprostřední blízkosti termálního koupaliště. Mají společnou restauraci s terasou, v hotelu Thermál Varga je bar a dětské hřiště.

 

VELKÝ MEDER - HOTEL THERMÁL VARGA A AQUA

 

Thermal - dvou a třílůžkové pokoje s možností 1 nebo 2 přistýlek se sprchou a WC, vysoušeč vlasů, TV SAT, trezor, lednička, balkón nebo terasa, WiFi. Apartmán: dvoupokojový apartmán se společnou koupelnou (vybavení stejné jako u pokojů), max.pro 2dosp. + 3 děti nebo 4 dosp.os. 

Aqua - dvoulůžkové pokoje s možností přistýlky, komfortně vybavené: TV, telefon, sprchový kout a WC, fén, rychlovarná konvice, wifi,; Apartmán - dvoupokojový apt. se společnou koupelnou (vybavení stejné jako u pokojů), pro max. dva dosp. a dvě děti.

Snídaně i večeře je formou bufetu včetně nealkoholického nápoje nebo poháru vína.

 

Termíny zájezdu:

5.5. - 8.5.2023

1.6. - 4.6.2023

28.9. - 1.10.2023

Cena od Kč 5.990,-

 

Cena zájezdu zahrnuje: dopravu autobusem, 3x ubytování v hotelu s polopenzí, služby průvodce, poj CK dle zák.159/99Sb. proti úpadku, pobytovou taxu.

Cena zájezdu nezahrnuje: cestovní pojištění, 3denní vstup do termálního areálu s 1 přerušením denně - do 62 let 47 EUR, nad 62 let 38 EUR (ceny roku 2022).
Možnost zapůjčení županu za poplatek: 5 EUR/os./pobyt.

Program:

1. den - odjezd z Č. Budějovic / Tábora v ranních hodinách. Ubytování, koupání.
2. – 3. den – volný program, koupání.
4. den – po snídani možnost koupání do cca 13.hod., odjezd do ČR. Návrat do Č. Budějovic ve večerních hodinách.

 

 

Areál termálního koupaliště, Foto:thermalcorvinus.sk

Pokud plánujete výlet k vodě a chcete ho spojit se zábavou, adrenalinem a zároveň mít dobře postaráno o dětičky, vyzkoušejte navštívit Veľký Meder. V Aquaparku a termálním koupališti ve Veľkém Mederu během letní sezóny je přístupných až 10 bazénů a v mimo sezóně 7 bazénů. Areál koupaliště je vybudován u lesoparku s bohatou zelení.

Celkový rozsah vodní plochy je 3 910 m2 přičemž teplota vody dosahuje 25 až 37 °C. Geotermální voda ve středisku má blahodárné účinky na pohybové ústrojí. Na své si tu přijdou milovníci vířivek, rekreační plavci i sportovci.

V letní sezóně je k dispozici 50 metrů dlouhý plavecký bazén. Děti mají vyhrazený prostor ve venkovním dětském bazénu s hracími elementy jako vodní trychtýř a vodní dělo. Středisko nabízí vzrušující adrenalinové atrakce. Jejich součástí jsou skluzavky a tobogany exotických tvarů a pestrých barev. Návštěvníkům poskytují průjezd tobogánovým potrubím s vyústěním na obrovskou rampu nebo do pestrobarevného trychtýře. Areál se vyznačuje útulným prostředím, čemuž napomáhá bohatá zeleň a přilehlý lesopark. Součástí areálu je Tarzania, lanová dráha s délkou 650 metrů. Je rozdělena do dvou tras pro malé i velké lezce.

V aquaparku nechybí stravovací zařízení fast foodového i restauračního typu. Pro rodiče s dětmi je během léta k dispozici ostrov drobečků, kde se tým animátorů postará o ratolesti, zatímco rodiče mohou klidně relaxovat. Středisko celoročně organizuje animační programy.

V mimo sezóně je k dispozici 7 bazénů: polokrytý sedací bazén s hydromasážemi, perličkový bazén, dětský bazén s hracími elementy, krytý bazén s celoročními tobogány, krytý 25 metrový sportovní plavecký bazén, rodinný zábavný bazén s vodní věží a rekreační bazén s hydromasážemi a vodopády.

K dosavadním službám přibyla koncem února 2018 nová atrakce. Je jí wellness centrum. Skládá se ze čtyř typů saun (infra, parní, finská a bylinková sauna), solné komory, Jakuzzi, ochlazovacího bazénu, biosolária, dvou relaxačních místností, masážních služeb, pedikúry, rybí pedikúry, kosmetiky, akupresurní masáže CERAGEM a magnetoterapie BEMER. Od jara do konce podzimu si můžete vyrazit na okružní jízdu do města s vláčkem Korvináčkem.

 

 

Pořadatel:D-tour