Zdroj: http://www.rioverda.cz/index.php?a=relaxacni-pobyty/madarsko-bukfurdo-hotel-piroska2020-polopenze-autobus  •  Vydáno: 23.1.2023 19:10  •  Autor: Rioverda

Maďarsko - TAPOLCA - relax v termálních lázních a v krasové jeskyni - autobus, polopenze - květen, září 2023

Maďarsko - TAPOLCA  -  relax v termálních lázních a v krasové jeskyni - autobus, polopenze - květen, září 2023O Tapolce se často mluví jako o městě jeskyní a vod. Nachází se 11 km severně od Balatonu a 160 km od Budapešti. Městečko má více než 15 000 obyvatel a je ideálním místem pro odpočinek. Nabízí příjemné procházky kolem jezera s mlýnem, mnoho kulturních akcí, nebo také dobrodružství při objevování místní jezerní jeskyně na lodičkách. KRASOVÁ JESKYNĚ - Pobyt v této léčebné jeskyni má blahodárné účinky pro léčbu alergií, astmatu a dalších nemocí dýchacích cest.

TAPOLCA

O Tapolce se často mluví jako o městě jeskyní a vod. Nachází se  11 km severně od Balatonu a 160 km od Budapešti. Městečko má více než 15 000 obyvatel a je ideálním místem pro odpočinek. Nabízí příjemné procházky kolem jezera s mlýnem, mnoho kulturních akcí, nebo také dobrodružství při objevování místní jezerní jeskyně na lodičkách.

 

JEZERNÍ JESKYNĚ

 

Jezerní jeskyně pod Tapolcou byla objevena v roce 1903, ale maďarskému Ministerstvu zdravotnictví trvalo téměř osmdesát let, než uznalo její léčivé účinky.Při léčebných jeskynních kúrách hraje důležitou roli stálá teplota vzduchu, která se pohybuje v rozmezí 14 – 16 °C, a také jeho relativní vlhkost blížící se 100 %. Právě díky této vlhkosti je vzduch takřka bezprašný a bez částic pylu. Vzdušnou bakteriologickou sterilitu bez vnějších agresivních faktorů pak zaručují neměnné mikroklimatické parametry.

 

 

POBYT JE VHODNÝ ZEJMÉNA PRO ASTMATIKY, ALERGIKY A OSOBY S DÝCHACÍMI OBTÍŽEMI.

 

TERMÍNY ZÁJEZDU:

6.5. - 12.5.2023

10.9. - 16.9.2023

Cena od Kč 14.990,-

 

 

DALŠÍ INFORMACE

 

 

 

  1. NEOMEZENÝ VSTUP DO ZÁŽITKOVÝCH KOUPELÍ, TERMÁLNÍCH BAZÉNŮ, SAUNY, PARNÍ KABINY I POSILOVNY
  2. VOLNÝ VSTUP DO LÉČEBNÉ JESKYNĚ, KTERÁ JE S HOTELEM PROPOJENA UZAVŘENOU PODZEMNÍ CHODBOU
  3. ZAPŮJČENÍ ŽUPANU NA CELOU DOBU POBYTU ZDARMA
  4. RANNÍ GYMNASTIKU, CVIČENÍ VE VODĚ A DALŠÍ AKTIVITY POŘÁDANÉ HOTELEM

 

 

Lázně Tapolca - hotel Hunguest Pelion 4*

 

 

 

 

Pořadatel:Delfintravel