Zdroj: http://www.rioverda.cz/index.php?a=divadla-a-muzikaly/italie-verona-nabucco-v-arene-2020-akce-do-31.12.2019  •  Vydáno: 6.2.2023 18:03  •  Autor: Rioverda

Itálie - NABUCCO VE VERONSKÉ ARÉNĚ A JEZERO GARDA - autobus - červenec 2023

Itálie - NABUCCO VE VERONSKÉ ARÉNĚ A JEZERO GARDA - autobus - červenec 2023Prodloužený víkend do oblasti Dolomit a do okolí Verony s možností jedinečného zážitku - shlédnutí opery ve veronské aréně. Krásy krajiny a městeček u největšího italského jezera Lago di Garda, památky, zahrady, koupání, plavba lodí. Verona, kde Vás večer čeká představení Verdiho opery Nabucco v římské aréně pod širým nebem.

Čekají na Vás krásy krajiny a městeček u největšího italského jezera Lago di Garda, památky, zahrady, koupání, plavba lodí. Verona, kde si večer užijete představení Verdiho opery Nabucco v římské aréně pod širým nebem. Nabucco je název opery Giuseppe Verdiho z roku 1842. Autorem libreta je Temistocle Solera. Název opery vznikl zkrácením jména biblické postavy - krále Nebukadnesara II. 

 

Krásy Gardského jezera – Sirmione,  Peschiera, Lazise, Riva del Garda, Arco, plavba lodí, lanovka s otočnou kabinou, koupání a VERONA

 

Nejvelkolepější operní představení na světě v antické Aréně s až 350 pěvci, herci a komparsisty na jevišti pod širým letním italským nebem. Dva dny příjemného a osvěžujícího programu u jednoho z nejkrásnějších alpských jezer Lago di Garda, jehož jižní část se rozlévá do roviny a přináší překrásné koupání a jehož severní část je dramaticky vklíněna do skalních stěn hor (výjezd lanovkou), Čeká vás koupání, výlet do hor, plavba rychlými motorovými čluny kolem poloostrova Sirmione s největší římskou vilou severně od Říma, či s vilou, kde trávila léta pěvkyně Maria Callas a s horkým pramenem v jezeře či se Scaligerským hradem, kterým také na lodi proplujete. Malebná městečka, rybářské přístavy, hrady, pevnosti, citrusové háje, palmy a hory….

 

 

100. ročník nejslavnějšího operního festivalu na světě

 

Program zájezdu:

 

1. den: Odjezd z Prahy ve 21.00 hodin (ostatní místa s časovým odstupem; možnost nástupu i "před" Prahou). Noční tranzit přes Rakousko do Itálie.


2. den: Severní strana jezera Lago di Garda – Arco – letní letovisko Habsburků – městečko pod strmými vápencovými útesy se středověkým hradem (jedna z nejkrásnějších středověkých pevností v Alpách), arboretum s exotickými a středomořskými rostlinami, olivové háje, palmová promenáda,… Riva del Garda – romantické městečko s vodní tvrzí, uličkami, paláci i kavárnami je již přímo na břehu Gardského jezera. Pobřežní promenáda. Malcesine u Gardského jezera se Scaligerským hradem a s otáčivou lanovkou na Monte Baldo (fantastické výhledy) nebo možnost koupání v jezeře. Lanovka vyjede za necelých deset minut do výšky 1.760 metrů, což o neuvěřitelných 1,7 km výš nad jezero. Při dobré viditelnosti uvidíte v podstatě celé Gardské jezero. V horní části se kabina lanovky otáčí o 360 °. Lanovka je jednou z nejmodernějších světových lanovek. Cena: 22 EUR, do mezistanice 10 EUR). Pokud nebudete chtít „do hor“, můžete si užít některého z letovisek, koupání či vyrazit třeba lodí do Limone (zpáteční plavba cca 9 EUR) na západním pobřeží pod vysokými skalními útesy. Název Limone je odvozen od citronů, které se zde dodnes pěstují. Jejich obří plody se občas objeví i na českém trhu. V obci se vyrábí olivový olej, citrusové sirupy, limoncello i víno. Přímo na krásné promenádě uvidíte volně rostoucí citronovníky, olivovníky, agáve, oleandry i palmy. Dojezd na ubytování do 4* hotelu nedaleko Verony.


3. den: Po bufetové snídani dopoledne jižní strana jezera Lago di Garda – „perla Gardy“ Sirmione – 4 km dlouhý úzký poloostrov s překrásnými plážemi, horký sirný pramen Boiola v jezeře (330 m od břehu, v hloubce 19 metrů a s teplotou 69°C, i u jeho vývěru staví výletní čluny) či největší římská vila na sever od Říma – Grotte di Catullo (vila byla vystavěna v období od 1. století př.n.l. do 1. století našeho letopočtu a patřila římskému básníkovi Catullovi, vlastní vila měla rozměry 230 m x 105 m, celý římský areál se rozkládá na ploše 2 hektarů), Scaligerský hrad – jím projdete do městečka, plavba rychlými motorovými čluny, koupání, relaxace. Navštívit lze i termální lázně, jejichž bazény využívají vodu jezerního pramene Boiola. Alternativně výlet busem – Zahradní park Sigurtá – oáza přírody na kopci kousek od Gardského jezera. V roce 2013 by vyhlášen jako nejkrásnější park Itálie a objevuje se i v seznamech nejkrásnějších světových zahrad. 600 tisíc m2. V cca 13 hodin přejezd do Verony – prohlídka města a volno před operou. V cca 21 hodin – AIDA nejvelkolepější operní představení na světě v antické Aréně. Po skončení představení (lehce po půlnoci) noční transfer do ČR.


4. den: Návrat do Prahy kolem poledne (ostatní místa s časovým odstupem).

 

 

Termín zájezdu:

13.7. - 16.7.2023

Cena od Kč 7.500,-

Cena dítě od Kč 6.000,-

Dětské ceny platí při ubytování v pokoji rodičů

(2 dospělé osoby) 20% - každé dítě do 15 let.

 

Cena zahrnuje:

 

dopravu autobusem, 1 x nocleh v hotelu 4* s bufetovou snídaní, vstupenku na představení (nečíslované sektory), služby průvodce, pojištění CK proti úpadku.

 

Doplatky:

 

- večeře Kč 550,- 
- pokoj 1/1 Kč  1.200,-

- možno přikoupit komplexní cestovní pojištění 

 

Operní představení dirigují renomovaní světoví dirigenti a pěvci jsou z nejvýznamnějších světových operních scén. Nabucco je v režii Arnauda Bernarda, který režíruje na světoznámých operních scénách jako je londýnská Covent Garden, newyorská Metropolitní opera, milánská La Scala, pařížská Opéra Bastille a Teatro Colón v Buenos Aires. Pracoval například pro operní domy v Nantes či v Tokiu, pro nizozemskou National Reiseopera, v Teatro La Fenice v Benátkách či ve švýcarském Lausanne. Z jeho dalších projektů uveďme premiérové inscenace Luisy Miller v La Fenice, Falstaffa v neapolském Teatro San Carlo a v Teatro Colón v Buenos Aires, Rigoletta v Marseille, Sedláka kavalíra na festivalu v St-Gallen, Carmen v Helsinkách a Pikové dámy v Toulouse, a obnovené premiéry Bohémy ve Veroně, Lakmé v Tokiu a Manon ve Vilniusu.

V Praze režíroval La traviatu ve Státní opeře Praha a Tosku v Národním divadle. Určitě se máte na co těšit. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Výsledek obrázku pro lago di garda

 

Výsledek obrázku pro aréna verona
 

Pořadatel:Permon, IČ 45256691